Прво место на Општински натпревар кошарка

На 9.11.2021 год. (вторник) во Штип во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија и Општинскиот сојуз на училишен спорт на Штип се одиграа натпреварите од општинската лига во кошарка машки за средни училишта. Во оваа општинска целина се постигнаа следните резултати:
– СОУ “Славчо Стојменски“ 31 : 17 ДСМУ “Сергеј Михајлов”
– СОУ “Јане Сандански“ 43 : 11 СОУ “Коле Нехтенин“
– СОУ “Славчо Стојменски 34 : 23 СОУ “Јане Сандански“
I МЕСТО🥇 СОУ “Славчо Стојменски”
II МЕСТО 🥈СОУ “Јане Сандански”
III МЕСТО 🥉СОУ “ДСМУ “Сергеј Михајлов“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *