Нашиот ученик Иван Костевски II-2 клас ,на меѓународен натпревар по Астрономија и Астрофизика IAAC ,освои сребрен медал во конкуренција на 4650 натпреварувачи од 98 земји од светот а на Меѓународен натпревар по Математика IYCMC , освои бронзен медал , во конкуренција од 5500 натпреварувачи од 98 земји во светот . Честитки за постигнатиот успех!