Борбата на младите за наоѓање на стабилна работа е реално секојдневие проследено со нивна невработеност. Последица на тоа е иселување во потрага по подобри услови на живот.

Во Неа Каликратија, Грција од 09.03-18.03 2022 ќе се одвива проектот “Youth fight for jobs” кој става фокус токму на оваа тема и неговите цели се совпаѓаат со наоѓање на решение на проблемот на младинска невработеност. Целта е искоренување на проблемот и директно справување.

Доколку сметате дека можете да бидете дел од решението аплицирајте на линкот: https://forms.gle/t4gW4rkyXvrF2ryW7


Association for Cultural and Educational Development – YOUTH ON BOARD from Shtip, Macedonia is voluntary, non-profit, non-governmental Association. Read more at: https://youthonboard.com.mk/

May be an image of text that says 'YOUTH BOARD on'