На 64-от Републички натпревар по физика, во конкуренција за I година ученикот Иван Костевски од клас I-2 се стекна со најдобри резултати, а ученикот Марио Ванчоски од клас I-1 беше исто така високо пласиран и се стекна со пофалница.

Честитки до двајцата ученици кои вредно работеа под менторство на проф. Зоран Арсов и успешно ја претставуваа штипската гимназија.