Најдобри резултати и на државниот натпревар по географија кој се одржа на 07 мај на природно-математичкиот факултет во Скопје. Нашата ученичка Ана Арсова од II-7 клас го освои второто место под менторство на проф. Невенка Маролова, со ист број на поени како и прва пласираната. Наставничкиот колегиум им го честита постигнатиот успех.