На IX Олимпијада по експериментална физика, во конкуренција на учесници од повеќе земји од светот, нашиот ученик Марио Ванчоски од I-1 клас ја освои втората награда под менторство на проф. Зоран Арсов.

Наставничкиот колегиум на ученикот и менторот им го честита постигнатиот успех.