Од овој проект, кој се одржа во Олхаово Португалија, најмногу ги проширив моите хоризонти во области како пронаоѓање на самата себе во различна околина, различни култури и традиции, комуникација со различни карактери, личности, ставови, борба на мислења и многу работилници кои сами по себе беа необични. Запознавме многу луѓе од Кипар, Чешка и Литванија и навистина мислам дека сите имавме влијание еден врз друг. Секој на свој начин ја претстави својата култура, своите навики, своите ставови врз нештата и секако, својот карактер. Излегувањето од својата зона на удобност и размислувањето надвор од кутијата е дефинитивно како можам да го опишам ова искуство, полно со изрази, емоции, чувства, страсти, амбиции… Генерално, тоа не беше обично искуство, тоа е нешто што дефинитивно би сакала да го направам повторно и не би можела да го препорачам повеќе!

Велат дека патувањето е поважно од дестинацијата. Со ова искуство, со задоволство можеме да го кажеме тоа. Ова беше моето прво искуство со Еразмус и дефинитивно спомените го надминаа секој ризик, искуство кое ќе го паметам цел живот. Секој момент сам по себе беше посебен. Секое место кое го посетивме во мене остави посебен впечаток. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *